Eden Magazine, hét tijdschrift voor tuininspiratie en tuininrichting

Gratis Preview

Blader gratis door pagina's van Eden Magazine en ontdek de nieuwste lente- zomereditie.

Lees meer

Eden Magazine nr 70 - Lente - Zomer 2021

Gratis Preview

Nieuwsgierig? Neem alvast een gratis kijkje in de nieuwste Eden Magazine.

Wat onze lezers zeggen

Na het lezen van Eden Magazine, wil ik altijd meteen de tuin induiken!
Een schitterend tijdschrift en telkens verheug ik mij op de volgende editie.

Hilde Cordens

Als tuinprofessional is Eden Magazine naast ontspanning ook een bron van informatie. Zo blijf ik goed op de hoogte van wat er gebeurt in de tuinwereld.

Wilko Karnemelk

Eden Magazine inspireert mij steeds met de prachtige foto's en sterke artikels. Een must-have magazine voor iedere tuinliefhebber.

Aad den Ouden

Ik heb al jarenlang een abonnement op Eden Magazine. Vergeleken met andere magazines kan ik van Eden hoog kwalitatieve artikels verwachten en blijf ik bijleren.

Joke de Franse

Zeker nu het reizen moeilijker is, ben ik enorm blij dat ik kan wegdromen met de tuinreizen van Eden Magazine. Mijn eigen tuin is er door de jaren heen ook alleen maar mooier op geworden!

Fabienne Drongen

Ontdek Bijzondere Tuinen

Het Engeland van de tuinen

Velen beschouwen Engeland als het mekka van de tuinen. Boeken over dit onderwerp zijn er in overvloed. Maar vreemd genoeg bestaan er maar weinig die de hele geschiedenis van de middeleeuwen tot vandaag omvatten. Die leemte wordt binnenkort ingevuld, want in oktober verschijnt een standaardwerk dat de verschillende facetten van de Engelse tuinen verkent… en nog veel meer!

Jardin de Valérianes

Het verhaal van de tuin van Marylin en Michel Tissait begon stap voor stap, zoals dat voor veel tuinen geldt. Zo’n twintig jaar geleden kochten ze een bescheiden lap grond in de buurt van Rouen, om er hun huis te bouwen. Het perceel was een weiland, zonder meer. Michel was tuinier en Marylin een doorzetter. Ze kocht vaste planten en begon er deze woestijn mee
te bevolken.

De uitzonderlijke tuinen van Schotland

Na een verplichte pauze van tuinieren at home, waarbij we niet verder konden kijken dan de haag van de buren, trekken we er weer op uit, op zoek naar nieuwe droomtuinen. Eden Magazine neemt ons mee naar Schotland, naar de streek van Fife, aan de kust ten noordoosten van Edinburg, onder Perth en Dundee.

La Palma

De tuin van Eden van de Canarische eilanden

Kweker van Eden

Hessenhofplanten door de jaren heen

Schaduwplanten

Fothergilla major met oranjetip.