Verder in onze nieuwste editie

Tatton - Inspirerende ideeën voor het nieuwe tuinseizoen!

De Tatton Park Flower Show is een belangrijk platform voor jonge, getalenteerde tuinontwerpers die altijd met verrassende creaties komen.
EDEN bezocht de show afgelopen juli en doet verslag van de meest opvallende trends.
Genoeg inspirerende ideeën voor het nieuwe tuinseizoen!

 

Een rozentuin rond een middeleeuws huis

Op een van onze reizen op zoek naar rust en authenticiteit viel ons bij een eeuwenoud huis een uitbundige rozentuin op. Als rozenkenners zagen we onmiddellijk dat de cultuurrozen ook uit vervlogen tijden stammen. Bovendien was een dame in de tuin aan het werk. Een rozenpraatje is nooit weg en al gauw waren we met de tuindame over rozen aan het bomen. 

 

De Gentse Floraliën

Alle vier jaar wordt in Gent zes dagen lang met veel vertoon de hoogmis van bloemen en planten gevierd. De 36ste editie van het kleurrijke evenement, het visitekaartje van voorouderlijke knowhow, zal zoals gewoonlijk vele duizenden bezoekers verwelkomen op zoek naar groene sensaties. Afspraak in mei 2021.

 

Paeonia 'Lumière'

NIEUWE INTRODUCTIE - GRAEFSWINNING
De introductie van een nieuwe pioen is bijzonder en altijd een beetje feest! Welkom Lumière!

 

Aster 'Pretty Wendy'

Kwekerij Ferdinandushof uit Overslag (Nederland) heeft dit najaar de eerste planten van Aster ‘Pretty Wendy’® mogen aanbieden en de response daarbij was zeer positief.

 

Koning Artisjok en Koningin Kardoen

Een moestuin kan prachtig zijn. Voorzien van het juiste kader, een mooie structuur
en een doordachte opbouw hoeft het functionele deel van de tuin niet langer visueel onder te doen voor de siertuin. Maar meer nog dan bij een klassieke siertuin, vraagt een mooie moestuin volop aandacht voor de planten. Die horen opvallend, zorgeloos, ziektevrij en in elk geval bruikbaar, lekker en liefst een beetje bijzonder te zijn. Niet eenvoudig om al die eigenschappen in één plant terug te vinden. Maar geen probleem, er zijn zelfs twee planten die aan al die eisen voldoen: de artisjok en de kardoen.

 

Bultpark verbindt mensen

Op de bodem van de vroegere Zuiderzee, bijna vijf meter onder de zeespiegel, ligt
het moderne en natuurrijke Lelystad. Eén van de groene longen in de stad is het bijzondere Bultpark waar enthousiaste omwonenden samenkomen en het park met al hun activiteiten bruisend tot leven brengen. Dit park is net een grote tuin en wordt door de omwonenden ook echt gebruikt. Het concept is simpel: aanstekelijk enthousiasme werkt als een katalysator. We gaan graag voor u kijken in deze natuurlijke oase om hun gedrevenheid met u te delen.

 

...en een selectie van evenementen en tentoonstellingen tot en met de herfst