De geheime tuinen van Japan

Japan is erg in de mode. Het land trekt vele bezoekers aan. Sommige plaatsen die er ooit verlaten bij lagen, worden nu overrompeld door hordes toeristen, op zoek naar de ultieme selfie. Het is echt dringen en duwen geworden. Maar voor liefhebbers die het iets rustiger aan willen doen en die voor de zijwegen kiezen, zijn er buiten de grote routes nog echte schatten te vinden. We beschrijven hier enkele parels die zeker de omweg waard zijn en die weer aansluiten bij het contemplatieve karakter van de Japanse tuin.

Japanse tuin vijver acer

Ontdek de pracht van Japan vol met prestigieuze tuinen en tijdloze plaatsen. Bezoek bijvoorbeeld Adachi, een uniek en uitzonderlijk oord omdat het kunstwerken, architectuur, aangelegde tuinen en ongerepte natuur met elkaar verbindt. Die osmose tussen het spontane en het doordachte versterkt onze waardering voor de bij toeval ontstane schoonheid en die uitgevonden door de mens.

Eden Magazine neemt u verder mee naar de zeldzame parels en geheime tuinen van Japan. Weinig bezochte plaatsen die het oog en de geest strelen met hun eenvoudige en oneindige schoonheid.

Lees het volledige artikel in de nieuwste Eden Magazine!