MAGAZINE

BLOG

AGENDA

TUIN DECO

ABONNEREN

In alle tijden zijn landschappen en tuinen voor veel kunstenaars al een bron van inspiratie geweest.

We stellen hier het werk voor van enkele getalenteerde vrouwen, met heel uiteenlopende stijlen.

FRANKRIJK: BÉATRICE VIALCOLLET

Met olieverf en schildersmes zet Béatrice in enkele gebaren en met levendige en zekere trekken landschappen in gedempte tinten en subtiele stillevens neer, waarop zij een delicaat licht laat vallen. Haar recente reeks toont door de zon gerijpte peren, lekkere vruchten van onze tuinen!

www.beatrice.vial-collet.fr/les-naturesmortes/

DENEMARKEN : SUSANNE SCHJERNING

Op zijde of wol verschijnen volledig uitgepuurde landschappen. Suzannes hand tekent eerst de horizon en gaat dan door met een zuivere lucht en een donkere aarde. Daarna volgt het vastleggen van geduldig verkregen nuances en het verwerken tot een zachte hoes om de ko e warm te houden. Unieke en genummerde exemplaren.

www.susanneschjerning.dk/collections/horrisontlinjerkaffe-the-top

BELGIË : CHRISTINE MAWET

In 2012 startte Christine Mawet het project “Back to the tools”. Sindsdien blijft zij het periodiek vernieuwen. Zij maakte afdrukken van tuingereedschap uit het oude bedrijf van haar grootvader, vormde die om tot bloemachtige motieven en bracht die aan op vazen, behangselpapier, schorten, … en vandaag ook op de bekende of anonieme gezichten van de makers van gereedschap van de  rma Mawet Frères.

Zie de Agenda: www.christinemawet.com/fr/expositions

BELGIË: ISABELLE DE BORCHGRAVE

Isabelle de Borchgrave is vooral bekend om haar historische kostuums van papier die de wereld rondreizen, maar werkt ook graag met allerlei ander materiaal zoals smeedijzer – dat blijkt alvast uit deze collectie stoelen waarvoor ze zich liet inspireren door plantenmotieven.

www.isabelledeborchgrave.com/collections/

ENGELAND: LUCY AUGÉ

Lucy Augé exposeerde onlangs nog in het Garden Museum in Londen. Haar recente aquarellen “Tree shadows in autumn” tonen met veel gevoel de golvende schaduwen van takken op de grond of een muur.

Catalogus verkrijgbaar op aanvraag.

www.lucyauge.co.uk/catalogue/

DUITSLAND: CÉCILE WESOLOWSKI

Beeldend kunstenares Cécile Wesolowski geeft vorm aan het vreemde. Zij kiest voor hyperrealiteit en combineert humor, kitsch, opeenstapeling, vuurwerke ecten, … Een van de vele facetten van haar werk is het merkwaardig verwerken van overlevingsdekens tot bloemen met fonkelende blaadjes.

Hiernaast Artichoke

Povera.

www.cecilewesolowski.com/